Witaj w kolejnej części „Podróże w Naturze”. W tej części serii dzielę się z Tobą informacjami i ciekawostkami o roślinach i ziołach, które nagrywam dla Ciebie z pięknego zakątka na Sycylii.
Chyba każdy mieszkaniec Poznania wie i bierze udział w wydarzeniu, które odbywa się 11 listopada na głównej ulicy Świętego Marcina. W ten świąteczny dzień ludzie zajadają się pysznymi rogalikami z białym makiem w domach, kawiarniach i restauracjach. I wiesz co, na słonecznej Sycylii ludzie również nie zapomnieli o święcie św. Marcina i w tym dniu podają na talerzach pieczone kasztany.
Obiecałam Ci drugi odcinek, w którym kasztan gra główną rolę. Oto on w całej swej okazałości. Zapraszam do obejrzenia i dowiedzenia się, jak przygotować kasztany na sycylijski deser.
Smacznego i do zobaczenia w następnym odcinku!
Autorka:
Monika Ziomkowska – Malec
Moja Mandala
Jeśli zainteresował cię temat roślin i ziół egzotycznych, zapraszam do obejrzenia innych nagrań:
Funkcja trackback/Funkcja pingback