Patronat / Rekomendacje

Kursy masażu i terapii ajurwedyjskich

szkoła masażu i terapii ajurwedyjskich

Szkoła Masażu i Terapii Ajurwedyjskich SMiTA

Szkoła specjalizuje się w nauczaniu technik masażu i terapii ajurwedyjskich:

abhyanga – olejowy masaż całego ciała  – z elementami terapii punktów marma (akupresury ajurwedyjskiej).

mukhabhyanga –  ajurwedyjski masaż twarzy

shiroabhyanga – masaż głowy i obręczy barkowej

udvartana – masaż całego ciała przy użyciu proszków ziołowych

shirodhara – zabieg polegający na polewaniu ze specjalnego naczynia czoła klienta olejem ziołowym lub innym płynem o terapeutycznym działaniu

zabiegi vasti – miejscowe zabiegi stosowane na różnych częściach ciała (np. lędźwiowy odcinek kręgosłupa, kolana), przy użyciu olejów ziołowych

bashpa sveda – ajurwedyjska sauna parowa

nasya – ajurwedyjska kilkuetapowa terapia na zatoki

terapia punktów marma

masaż stemplami ziołowymi/ryżowymi

Na kursach SMiTA poznasz również teoretyczne podstawy Ajurwedy oraz podstawy ziołolecznictwa ajurwedyjskiego – ponieważ każdy masaż i zabieg ajurwedyjski opiera się na użyciu odpowiednio dobranych olejów ziołowych do masażu lub ziół w innej formie.

Kursy na konsultantów Ajurwedy I i II stopnia

szkoła masażu i terapii ajurwedyjskich

SHIVANI AYURVEDA POLAND

Shivani Ayurveda Poland to akademia Ajurwedy, której założycielkami są:

dr Shivani Sood – lekarka ajurwedyjska z ponad 20-letnim doświadczeniem, prowadząca swoją klinikę w Indiach

Monika Malec-Ziomkowska – konsultantka ajurwedyjska II stopnia z wieloletnią praktyką oraz propagatorka Ajurwedy w Polsce

Shivani Ayurveda Poland prowadzi specjalistyczne kursy na konsultantów Ajurwedy – zarówno I, jak i II stopnia. Autorskie programy kursów są wynikiem wieloletniej praktyki konsultacyjnej i lekarskiej. To jedyna szkoła na polskim rynku, która proponuje merytoryczne połączenie indyjskiego ducha Ajurwedy z europejskimi realiami.

Shivani Ayurveda Poland organizuje także warsztaty i spotkania prowadzone przez specjalistów Ajurwedy z Indii.