Serdecznie zapraszamy na spotkanie z Dr Jolantą Domańską-Cajdler na temat Medycyny holistycznej i Ajurwedy w Wielkiej Brytanii.

Dr Jolanta Domańska-Cajdler ukończyła Akademię Medyczną we Wrocławiu. Od ponad 15 lat pracuje na terenie Wielkiej Brytanii. Jest specjalistą chorób wewnętrznych i lekarzem rodzinnym. Jest założycielem i dyrektorem The Friendly Clinic oferującą pacjentom leczenie medyczne z uwzględnieniem medycyny integralnej, holistycznej. Dodatkowo zajmuje się kształceniem studentów medycyny j i badaniami naukowymi.

Swoja przygodę z medycyna holistyczną zaczęła bardzo wcześnie zainspirowana przez dziadków, pasjonatów ziołolecznictwa i zdrowego stylu życia. Kontynuowała ją podczas studiów medycznych. Przez wszystkie lata kariery medycznej rozwinęła specjalne zainteresowanie i umiejętności w zakresie medycyny integralnej, leczenia schorzeń przewlekłych i psychosomatycznych, zaburzeń emocjonalnych, holistycznym wspieraniem pacjentów onkologicznych oraz psychoterapii.

Blisko współpracuje z Shivani Ayurveda Dharamasala. Jest Konsultantem Ajurvedy i Terapeutą Marma Therapy. Ukończyła studia podyplomowe z dziedziny homeopatii Diploma e Therapeutique Homeopatique du C.E.D.E 1999-2000.

Dodatkowo ukończyła liczne szkolenia z zakresu Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej, Zaburzeń Osobowościowych, Psychiatrii okołoporodowej, Zaburzeń nastroju i depresji, Nerwic lekowych, Zespołu lęku uogólnionego i stresu pourazowego.

Jest członkiem General Medical Council UK, British Medical Association, Primary Care Cardiovascular Society UK, Ayurvedic Professionals Association APA UK, The Polish Ayurvedic Society PRANA, The European Ayurveda Association EUAA,

Wykład będzie dostępny dla wszystkich członków Stowarzyszenia, a link do spotkania na ZOOM-ie zostanie udostępniony w grupie prywatnej zrzeszającej naszych członków.

Zapraszamy do dołączania do naszego Stowarzyszenia wszystkich, którzy są praktykami Ajurwedy i chcieliby pogłębiać swoją wiedzę na organizowanych przez nas w przyszłości wydarzeniach. Zgłoszenia o dołączenie do Stowarzyszenia prosimy kierować przez formularz kontaktowy tutaj.

Serdecznie zapraszamy!
Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Ajurwedy Prana