Pragniemy przybliżać Wam Ajurwedę w różnej formie. Dlatego planujemy cykliczne spotkania z praktykami Ajurwedy i innymi inspirującymi osobami zajmującymi się zdrowiem. Pierwszym naszym gościem specjalnym, pierwszym gościem Stowarzyszenia Prana jest dr Shivani Sood, która jest nauczycielką i mentorką większości założycielek Stowarzyszenia.

Doktor jest lekarzem medycyny ajurwedyjskiej. Na co dzień pracuje w Indiach u podnóża Himalajów w Darhamsala, gdzie wraz ze swoim mężem dr Maheshem Kumarem prowadzi klinikę terapii ajurwedyjskich oraz kształci – stacjonarnie jak i zdalnie – przyszłych adeptów Ajurwedy.

W każdym z nas tkwi głęboka moc uzdrawiania. Niestety w miejsce uczenia się jak radzić sobie z problemami zostaliśmy przyzwyczajeni szukać tymczasowych rozwiązań. Osobiście zawsze czułam, że odkrywanie samego siebie i wysiłek, jaki w to wkładamy, jest kluczem do zdrowia i szczęścia.
Przez lata nauczyłam się głębokiego zrozumienia wyjątkowości każdej osoby, potrzebujmy tego głębokiego zrozumienia, aby naprawdę wiedzieć, kim jesteśmy. Ajurweda wspaniale pomaga to zrozumieć. W mojej pracy dzielę się zatem wszystkim tym, co odkryłam dzięki potędze Ajurwedy.

Dr Shivani Sood to inspirująca osoba, która czerpie siłę bycia kobietą z rozmaitości płynącej z pracy w międzynarodowym środowisku.
Pomaga innym z miłością i pasją. Otwarcie przemawiania do ludzi z najodleglejszych zakątków świata, a szerząc miłości do otoczenia, sprawia, że ludzie zaczynają rozumieć jak ważna jest miłość własna, przebaczenie i odpuszczanie w procesie zdrowienia. Żyje, by pomagać innym w osiąganiu celów związanych ze zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Inspirację dla niej stanowi piękno i tajemniczość natury oraz wyjątkowością jednostek.

Wiele lat praktyki i prowadzonych badań zaowocowało stworzeniem własnego, unikalnego na skalę światową stylu leczenia, nazwanego Shivani Style, który integruje balansowanie ciałem i równowagą umysłu.
Współautorka książki: Świadome macierzyństwo z ajurwedą, napisanej wraz z Moniką Ptak – Korbacz.

dr Shivani Sood,
– dyrektor Shivani Ayurveda
– dyrektor zarządzający hotelu Shivani International
– dr medycyny ajurwedyjskiej ( 2001) Uniwersytet Baba Saheb w Marathwada
– certyfikowany dietetyk (2007)
– dr nauk medycznych (2009) Uniwersytet Baba Saheb w Marathwada
– zarejestrowana w Radzie Lekarskiej Centralnych Indii w Bombaju, Practitioners Act Maharastra oraz w Himachal Board of Ayurvedic Practitioners.